9.4 C
New York

Deset masopustních receptů na koblihy a fánky

Published:

Masopusty jsou obdobím koblih a fánek. Kromě těch klasických si můžete dopřát tvarohové, kváskové, bez kynutí či pečené na plechu.

Domácí nadýchané koblihy
Upečte si pravé domácí koblihy lehké jako pírko. Podívejte se na recept na domácí nadýchané koblihy

Šišky s vanilkovo-nugátovým krémem a džemem
I klasické koblihy můžete povýšit na slavnostní dezert, stačí zvolit zajímavý krém a zdobení. Prohlédněte si recept na koblihy s vanilkovo-nugátovým krémem a džemem

Karnevalové koláčky
Vzezřením připomenou rozvinuté karnevalové konfety poprášené sněhem a jejich chuť vás také okouzlí. Prohlédněte si recept na karnevalové koláčky

Fánky na plechu
Dozlatova upečené klasické fánky určitě dotvoří pravou masopustní atmosféru. Prohlédněte si recept na fánky na plechu

Masopustní koblihy
K tomuto období se nejlépe hodí klasické koblihy s džemem. Podívejte se na recept na masopustní koblihy

Italské frittelle
Dělají se z vysmáženého těsta a plnit je můžete krémem, džemem nebo přidat do těsta strouhanou citrónovou kůru a citrónový likér. Prohlédněte si recept na italské fritelle

Šišky s marmeládou
Vyrobit je je sice náročnější na čas, ale výsledkem je tradiční pochoutka, které neodoláte už za tepla. Podívejte se na recept na koblihy s marmeládou

Babiččiny fánky
Základem je těsto měkčí než na nudle, ale tvrdší než na štrúdl. Opět smažíme na rozpáleném oleji. Podívejte se na recept na babiččiny fánky

Tvarohové fánky
Tradiční fánky, tentokrát plněné tvarohem. Prohlédněte si recept na tvarohové fánky

Makové pirožky
Další smažená pochoutka, kterou si můžete dopřát nejen během masopustního období, jsou pirožky. Místo máku klidně použijte ořechy, povidla nebo tvaroh. Prohlédněte si recept na makové pirožky

Tvarohové koblihy bez kynutí
Pokud se vám nechce čekat, až vykyne těsto, tady je alternativní recept. Prohlédněte si recept na tvarohové koblihy bez kynutí

Kváskové koblihy
Pokud máte problém s droždím, sáhněte po domácím kvásku. Příprava je sice poněkud delší, ale výsledek rozhodně stojí za námahu. Prohlédněte si recept na kváskové koblihy

Tvarohové fánky
Masopustní období si můžete kromě nadýchaných koblih obohatit i zlatavými a voňavými „božími milostmi“. Prohlédněte si recept na tvarohové fánky

Nadýchané zlatavé koblihy
Klasický recept na nadýchané masopustní koblihy. Podívejte se na recept na nadýchané zlatavé koblihy

Nadýchané masopustní koblihy
Tyto koblihy jsou jak čerstvé i druhý den. Nejlépe chutnají s výraznějším nakyslým džemem.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img