Masopusty jsou obdobím koblih a fánek. Kromě těch klasických si můžete dopřát tvarohové, kváskové, bez kynutí či pečené na plechu.
Domácí nadýchané koblihy
Upečte si pravé domácí koblihy lehké jako pírko. Podívejte se na recept na domácí nadýchané koblihy
Šišky s vanilkovo-nugátovým krémem a džemem
I klasické koblihy můžete povýšit na slavnostní dezert, stačí zvolit zajímavý krém a zdobení. Prohlédněte si recept na koblihy s vanilkovo-nugátovým krémem a džemem
Karnevalové koláčky
Vzezřením připomenou rozvinuté karnevalové konfety poprášené sněhem a jejich chuť vás také okouzlí. Prohlédněte si recept na karnevalové koláčky
Fánky na plechu
Dozlatova upečené klasické fánky určitě dotvoří pravou masopustní atmosféru. Prohlédněte si recept na fánky na plechu
Masopustní koblihy
K tomuto období se nejlépe hodí klasické koblihy s džemem. Podívejte se na recept na masopustní koblihy
Italské frittelle
Dělají se z vysmáženého těsta a plnit je můžete krémem, džemem nebo přidat do těsta strouhanou citrónovou kůru a citrónový likér. Prohlédněte si recept na italské fritelle
Šišky s marmeládou
Vyrobit je je sice náročnější na čas, ale výsledkem je tradiční pochoutka, které neodoláte už za tepla. Podívejte se na recept na koblihy s marmeládou
Babiččiny fánky
Základem je těsto měkčí než na nudle, ale tvrdší než na štrúdl. Opět smažíme na rozpáleném oleji. Podívejte se na recept na babiččiny fánky
Tvarohové fánky
Tradiční fánky, tentokrát plněné tvarohem. Prohlédněte si recept na tvarohové fánky
Makové pirožky
Další smažená pochoutka, kterou si můžete dopřát nejen během masopustního období, jsou pirožky. Místo máku klidně použijte ořechy, povidla nebo tvaroh. Prohlédněte si recept na makové pirožky
Tvarohové koblihy bez kynutí
Pokud se vám nechce čekat, až vykyne těsto, tady je alternativní recept. Prohlédněte si recept na tvarohové koblihy bez kynutí
Kváskové koblihy
Pokud máte problém s droždím, sáhněte po domácím kvásku. Příprava je sice poněkud delší, ale výsledek rozhodně stojí za námahu. Prohlédněte si recept na kváskové koblihy
Tvarohové fánky
Masopustní období si můžete kromě nadýchaných koblih obohatit i zlatavými a voňavými „božími milostmi“. Prohlédněte si recept na tvarohové fánky
Nadýchané zlatavé koblihy
Klasický recept na nadýchané masopustní koblihy. Podívejte se na recept na nadýchané zlatavé koblihy
Nadýchané masopustní koblihy
Tyto koblihy jsou jak čerstvé i druhý den. Nejlépe chutnají s výraznějším nakyslým džemem.